2011. július 22., péntek

s01e04

Sajnos képek nincsenek, de fejlemény annál több. A múlt héten majdnem mindennap kint voltam a lakásban, vagy Benedekkel, vagy - ahogy tegnap is - Julival, és ganéztunk orrvérzésig. Gyakorlatilag nagyon kevés kivétellel mindent, ami mozdítható, megvizsgáltunk és vagy kihajítottunk, vagy a "marad", illetve a "Málta" feliratú zsákokba helyeztünk el. Tegnap még Anyu szekreterét is kinyitottuk, és végigszagolgattuk az összes parfümöt (kb. a '70-es évektől a kétezres évek elejéig datálódtak), teljesen beszívtunk tőle, elég vicces volt. Aztán még a spájzot is kipakoltuk, kihajítottunk legalább ötven zacskó pudingport (lejárati idő: 2006), szódabikarbónát, vaníliás cukrot, levesport, megkövesedett grillfűszert, elrohadt csokoládét, avas kávé- és kakaóport, azonkívül megközelítőleg tíz doboz teát. (Teából ugyanennyi meg is maradt egyébként.)
És reggel 7 előtt tíz perccel jött az Ablakos, hogy felmérje a terepet és árajánlatot adjon, kiderült, hogy új redőny is fog kelleni, mert ami van, azt ugyan meg lehetne javítani, de ők ezzel a típussal nem foglalkoznak. Ja, új wc-tartály is kell, jut eszembe. Szóval az Ablakos méricskélt, kérdezgetett, látta, hogy teljesen laikus vagyok (nemtom, mit várt egy két 20 éves lánytól reggel 7-kor...), de udvariasan elmondta újra és újra a tudnivalókat, persze a felére nem emlékszem. :P Arra viszont igen, hogy bár én következetesen magáztam (olyan 35 körül lehetett), ő csakazértis tegezett minket, és csak nem akart érteni a szóból. No, meglátjuk, mi sül ki belőle, azt ígérte, vasárnap este-hétfő reggel "a gépemen lesz az árajánlat". Félő, hogy nem fog beleférni szeptember előtt a keretbe (azt mondta, 3-4 hetes megrendelésekkel dolgoznak), és akkor minden csúszik, a festés, a padló... 
Szerdán meg megyünk a Zügyvédhez átíratni a lakást a nevemre. Húha. 

3 megjegyzés:

  1. Nekem kidobási listán 71-ben lejárt gyógyszer, 80as évekbeli kőpudingpor van, és a dobogó harmadik fokán 20 éves meggybefőtt, ami a hosszú évek során átoperáltatta magát aszalt meggybefőtté, és kukában landolt :)

    VálaszTörlés
  2. hoppá, aszalt meggybort akartam irni :) sry a 2-ős commentért

    VálaszTörlés